Test NemLek webu

Test NemLek webu

Úvod
Novinka na webu - Mikroblog Twitter PDF Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 
Napsal uživatel Martin Šimíček   
Neděle, 21 Červen 2009 20:05

 

Vážení uživatelé,

v pravém horním rohu úvodní strany webu přibyl modul Twitter nemlek. Kliknete li na tento text, otevřou se vám všechny krátké zprávy na Twitteru, poslední tři zveřejněné se zobrazují přímo.

Proč Twitter?

Pomocí tohoto mikroblogu vám budeme  140 znaky sdělovat to, co je podle nás zajímavé, důležité, nebo stojí za přečtení. Pokud máte zájem přidat se k autorům mikrologu, @nemlek, jste vítáni, napište si o přístupové heslo.

Co je to Twitter?

Mikroblogy jsou oblíbené hlavně díky své jednoduchosti. Uživatelé na nich píší o svých soukromých věcech stejně jako o pracovních problémech, jde o zaznamenávání krátkých zpráv a stavů, poznatků a stručných poznámek. To má jednu výhodu. Takový mikroblog obsahuje minimum zbytečných informací a především se mikroblogger nutně naučí sepisovat co nejvíce klíčových informací do jednoho souvětí, jeden záznam je totiž zpravidla omezen maximálně na několik set znaků. Ve světě jim vládne Twitter, oblíbený i u nás.

 

Twitter nabízí v podstatě klasické blogování v nejjednodušší podobě, tedy je možné psát text o sto čtyřiceti znacích nebo vkládat odkazy. Původně byl text odpovědí na otázku "Co právě dělám?". Mikroblogy jsou určeny pro mobilní telefony, ačkoli dnes jsou čteny a publikovány převážně z PC.

 

Twitter je oblíben hlavně kvůli jednoduchosti celého systému a také kvůli obrovskému množství uživatelů, z nichž mnozí jsou hvězdy kulturního nebo politického života. Zástupcem té první skupiny je brazilský spisovatel PAOLO COELHO, který je znám svým kladným vztahem k moderním technologiím a píše si i klasický blog. Z politiků je na Twitteru nejpopulárnější americký prezident BARACK OBAMA, jehož poznámky si čte skoro šedesát tisíc uživatelů.

V létě tohoto roku bylo na Twitteru registrováno více než 2 200 000 účtů

 

Podrobněji na adrese:

http://www.zive.cz/Clanky/Twitter-proc-a-jak-zacit-mikroblogovat/sc-3-a-144139/default.aspx

 

Aktualizováno Pondělí, 06 Červenec 2009 07:36
 

 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack