Test NemLek webu

Test NemLek webu

Úvod LIC novinky Účinek polyfenolů olivového oleje na protilátky proti oxidovanému LDL.
Účinek polyfenolů olivového oleje na protilátky proti oxidovanému LDL. PDF Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 
Napsal uživatel Přemysl Černý   
Čtvrtek, 19 Květen 2011 07:13

Kolektiv autorů z EUROLIVE (Cardiovascular Risk and Nutrition, Cardiovascular Epidemiology and Genetics, and Human Pharmacology and Clinical Neurosciences Research Groups, Research Institute Hospital del Mar (IMIM), na University of Barcelona) ve Španělsku provedli zkříženou kontrolovanou studii u 200 zdravých mužů, které randomizovali na 3 týdny odstupňovaných dávek 25 ml/den oleje s vysokým (366 mg/kg), středním (164 mg/kg) a nízkým (2,7 mg/kg) obsahem fenolů. Pro stanovení vlivu polyfenolů na imunogenicitu oxLDL na autoprotilátkovou generaci (OLAB) byla stanovována plasmatická koncentrace OLAB.
Plasmatická koncentrace OLAB byla inverzně spojena s oxLDL (p < 0,001). Fenolový obsah olivového oleje zvyšoval OLAB generaci se silnějším efektem u vyšších koncentrací oxLDL (p = 0,020 pro interakci). Přímý vztah byl nalezen mezi OLAB a celkovým fenolickým obsahem olivového oleje u LDL (r = 0,209; p = 0,014). Koncetrace OLAB přepočteno na oxLDL se zvýšily přímo v na dávce závislém způsobu co do obsahu polyfenolů (p = 0,023).
Polyfenoly olivového oleje tedy podněcují OLAB generaci. Tento efekt je silnější u vyšších koncentrací oxidačního poškození lipidů.
Zdroj: Clin Nutr 2011 Mar 2. [Epub ahead of print]

Komentáře

B
i
u
Quote
Code
List
List item
URL
Jméno *
Mail
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
 

 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack